torsdag 16. juli 2009

Ryanair satser på Rygge

Ryanair offentligjør idag at de åpner syv ruter fra Rygge til Europa. Dette synes jeg er bra. En liten flyplass som Rygge, ikke alt for langt unna hovedlufthavnen, er nødt til å ha et bredt og billig tilbud til folk som ønsker seg et alternativ til Gardermoen, og det er positivt at Rygge legger forholdene til rette for flere flyselskaper enn Norwegian, som tidlig satset på Rygge.

At Norwegian nå sier at de må vurdere sitt forhold til flyplassen kan ikke Moss Lufthavn Rygge legge for mye vekt på - dette er konkurranselementer selskaper som Norwegian til enhver tid uansett må ta hensyn til, på samme måte som en hvilken som helst handelspersom må ta stilling til hvor mye konkurranse han tåler. De nye rutene fra Ryanair kommer til å trekke besøkende til flyplassen fra østlandsområdet og det blir helt feil å prioritere Norwegians ønske om å være aleneoperatør sålenge flyplassen har kapasitet.

At passasjertaket på Moss Lufthavn Rygge bør heves er det imidlertid liten tvil om, og slik sett er man avhengig av et regjeringsskifte for å sikre et bredest mulig flytilbud med konkurransedyktige priser for folk på østlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar