torsdag 16. juli 2009

Hele butikken: alt er gratis!

Jeg har fått anmodninger om å komme med noen tips til ting å finne på i Fredrikstad, steder å besøke, severdige plasser, gode opplevelser for mat og drikke og andre kuriositeter. Jeg har tenkt til å prøve som smått med dét, og jeg starter herved med et av Fredrikstads nye tilskudd og ekstremt gode tiltak, nemlig Gratisbutikken.

Gratisbutikken er startet av Månefestivalens sjef Alexander Østgaard, etter modell av tilsvarende butikk i Trondhjem. Ideen går ganske enkelt ut på at man har en slags antikvitetsbutikk eller loppebod, hvor folk kan komme og levere ting og tang de ikke har bruk for. Andre, som har bruk for ting og tang, kan komme og ta det med seg igjen, og det trenger ikke koste en krone. Resultatet blir imidlertid at miljøet blir spart og lommeboken også, og hva er vel bedre enn det? Dersom det føles helt galt å gå inn i en butikk, ta med deg varer og gå ut uten å betale finnes det selvsagt råd for dét; alle besøkende er hjertelig velkomne til å legge igjen penger til veldedige organisasjoner.

Gratisbutikken finner du i en rød garasje (!) ved Rema1000 på Østsiden, det vil si rett over Fredrikstadbroen, for dem som ikke er så lokalkjent. Den er åpen hver ondag mellom 17 og 20.

Jeg lover å besøke den og komme med bilder. Anbefales herved!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar