onsdag 22. juli 2009

Alle mine triste horer

Når man leser mange bøker kan det ofte være lett å blande sammen litt forskjellige historier og titler, og det er ikke alle bøker man husker like godt. Dagens bokanbefaling husker jeg imidlertid veldig godt, og det er nok fordi tittelen er så spesiell - ja, det er faktisk blitt min "favorittittel".

Boken, som er skrevet av nobelprisvinneren Gabriel García Marques, handler om en nitti år gammel mann som aldri har elsket en kvinne uten å betale for det. I flere år har hans venninne, en innehaverske av et gledeshus, tilbudt ham en jomfru og endelig bestemmer han seg for å la det skje. Samme natt sitter han ved siden av en sovende 14-åring. Neste morgen er hun allikevel urørt, og den gamle er forelsket for første gang i sitt liv.

Alle mine triste horer er en melankolsk, men alikevel munter historie om en mann som ser over sine verdier idet han nærmer seg slutten av livet. Den er slett ikke lang og språket er lett, og boken egner seg derfor godt til å ta med seg på stranden, hytta eller på toget. Absolutt leseverdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar