tirsdag 21. juli 2009

Ikke lek med DØDEN

Overskriften virker sikkert skummel, gjør den ikke? Lek med døden er jo som regel det. Men det ligger liksom litt i dødslekens natur at det ikke er helt bra, og derfor trenger folk flest ikke noe mer utfyllende forklaring om temaet.

VG skjønner ikke helt dette. De klør seg stadig vekk i de bustete journalisthodene sine og lurer på opplagte saker og ting, og når de endelig finner frem til et enkelt svar klarer de rett og slett ikke å motså fristelsen det er å fortelle alle andre om det også. For det er jo viktig, dere! Tenk dere at det er folk som LEKER med DØDEN!

Derfor har de nå sendt to karer ned til syden for å finne ut av litt ting og tang der nede, for sydenturer har VG-redaksjonen lurt lenge på nå. Og de to karene, Mads og Rune, svikter da heller ikke; det er ikke måte på hvor mye nytt de klarer å diske opp med i løpet av ferien, nei reportasjeturen, sin. Igår fortalte de om den store klamydiasmittefaren der nede. Vel, det kom jo frem av artikkelen at smittefaren egentlig var like stor hjemme i Norge, men allikvel da! Noen dager før hadde de en kjempenyttig artikkel som viste i detalj hva det kunne koste å rasere et hotellrom. Det var riktignok et helt spesifikt hotell det gjaldt, og kanskje litt uinteressant for alle andre, men ærlig talt, det er veldig praktisk for folk som har vært akkurat der å vite dette. Jeg skjønner jo det. Etter ca. 15 reportasjer om livet på ferie har de idag har virkelig jobbet hardt for å lete frem noe skikkelig skummelt, og nå må folk følge med: "Advarer mot dødslek på sydenbalkonger". Det er rett og slett folk som går ut og advarer folk mot ting som er farlig, og dette virker fullstendig nyskapende på sydenlivgjengen i VG. Og som om det ikke skulle være nok at de har tatt seg bryet med å knipse bilder av noen søte jenter og intervjuet dem om dramatiske nestenulykker er artikkelen spekket med eksperttips. "...folk(...) går inn på rommene via balkongene. Det er ikke særlig lurt", kan vi lese.

Jeg håper agurktiden ALDRI tar slutt og er oppriktig talt spent på hva Mads og Rune har funnet ut om syden til imorgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar