lørdag 15. januar 2011

Rike kontraster

Vi bor i et rart land.

På den ene siden er vi så politisk korrekte og opptatte av at ingen skal være likere enn andre, at ingen synes det er rart at begge de to ansvarlige ministrene for Maria Amelie-saken er i pappapermisjon. Her til lands er det "verdens" mest naturlige ting at en minister tar pappapermisjon, og jeg er kanskje litt politisk ukorrekt når jeg sier at det for meg høres helt unaturlig ut at en person med den øverste politiske myndighet kan melde seg fullstendig ut fordi man skal ha barn. Ja jøss, man skal ha ferie og alt det der, men når man er på ferie kan man avbryte og komme seg raskt inn i saker, og det er vel tross alt slik at når man er på toppen av en politisk system i en relativt kort periode, så gjør man offer i forhold til privatlivet. Jeg ville ihvertfall ikke reagert dersom en politiker sa at han valgte å gå av fordi hans kone ventet barn. Da kunne en annen mer eller mindre dyktig politiker tatt over, både mor og barnet hadde sikkert blitt fornøyd, og Norge kunne sove trygt om natten. Mens stort sett hele politikerstanden og halve befolkningen raser over utkastelsen av Maria Amelie, og det debatteres heftig på både den ene og den andre siden, sitter begge de ansvarlige ministrene nå helt skjermet, og som professor Hege Skjeie idag skriver på kronikkplass i Dagens Næringsliv, de trekker sikkert et lettelsens sukk.

På den annen side har vi politikere som synes det er "en hån mot veldig mange" at det i Fredrikstad kjøpes inn to hus for til sammen 5,6 millioner kroner for å huse åtte mindreårige innvandrere. Det er gruppeleder for Fremskrittspartiet i Fredrikstad, Bjørnar Laabak, som sier dette, og det overrasker vel ingen at det nettopp er Fremskrittspartiet som forfekter et slikt syn. I tillegg til huskjøpene, som er gjort til normal markedspris, skal det brukes penger på tilpasning og arbeidskraft for selvfølgelig å passe godt på barna som bor der. Det er ikke Fredrikstad kommune som betaler dette, så Laabak mener han forsvarer rikets tilstand når han nå står frem som motstander av prosjektet. Hva slags boliger han mener innvandrerbarna burde hatt istedet for to i norsk målestokk helt normale hus, sier han ingenting om, men vi kan tenke oss at innvandrerbarn ikke skal ha det bra (selv ikke etter å ha vært igjennom nød og lidelse), når det tross alt finnes plenty av gode, gamle nordmenn som også trenger sosialboliger.
- Jeg ser at folk reagerer på utsagnene mine fordi dette dreier seg om barn som får hjelp av barnevernet, sier han til Fredriksstad Blad. Ja, Laabak, det er ikke så dumt resonnert.

Og har man først tenkt så langt, så synes jeg man like godt kan stoppe der og la det stå til. For lever vi i et land der en minister kan pakke snippesken sin for en stund og overlate departementet til en vikar, så kan vi etter min mening koste på oss å behandle barn som ikke er født inn i det som på Frp-språket kalles "VERDENS RIKESTE LAND", med den respekten og verdigheten de fortjener.
Illustrasjonen er laget av Gerard Alsteens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar