torsdag 25. august 2011

Lys i vintermørket

Ifjor var vinteren uforholdsmessig lang, og det er lov å håpe at vinteren i år blir en tanke snillere. Skulle den slå til for fullt igjen, er det imidlertid av høyeste viktighet at man er forberedt og at en viss strategi for å bekjempe uhyggeligheter foreligger.

Hyggelige tiltak for vinteren:

1. Kulturelle aktiviteter.
 Dette er viktig. Når man er kald utenpå må man bli varm innvendig, og ingenting er bedre enn kunst og kultur, ja kombinert med mat og drikke, selvsagt. 

November: Tsjaikovskijs fjerde sympfoni med Oslo-Filharmonien
November: Lars Fr. H. Svendsen i Østfold Kunstnersenters "Filosofi-Café"
Desember: Barberen i Sevillia, Den norske Opera
Januar: Macbeth, Den norske Opera
Januar: Operaorkesterets kammermusikkserie
Februar: La Bohéme, Den norske Opera
Mars: Mozarts c-mollsmesse, Oslo-Filharmonien

2. Reiser
Av og til kan det lønne seg å korte ned snøhelvetet ved å se andre steder, som generelt er mindre angrepet av snøhelvetet enn oss.

September: Dagstur til Cambridge. Det er riktignok ikke snø her i september, eller det får vi da inderlig håpe at det ikke er, men det er likevel et hyggelig tiltak man kan leve på når vinteren kommer.
Oktober/November: En eller annen slags hyttetur. Husk at nordmenn ikke ble født med ski på bena og at det er lov å bare kose seg inne.
Desember: Julehandel i Paris. Min hjertes hovedstad, jeg vet ikke et bedre sted å dra, året rundt.
Februar: TO ukers ferie til selveste kanariøyene er bestilt, og dette gjør det ekstremt mye lettere å tenke på vinteren. Der skal tines opp, leses og avnytes noe så aldeles fortreffelig.

3. Bøker
Av og til må man bare holde seg hjemme, og da må man lese bøker. Å lese om andre som er på reise, om spennende ting andre gjør og om tanker andre tenker, det blir man et bedre menneske av og det er et aldri så lite element av virkelighetsflukt i det. To for én, der altså.

Nå er det vel bare å bestille billetter, pusse litt ekstra på planen og glede seg til vinteren?

Dette skal vi klare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar