tirsdag 26. oktober 2010

"There are no American soldiers in Baghdad"

Så er det endelig offisielt, Fredrikstad Høyres nominasjonskomité har lagt frem sin enstemmige innstilling til kommunevalget i 2011, med Rune Grundekjøn på kumulert førsteplass. Synspunktene på dette er mange, har vi lest, og spesielt trekkes det frem at Grundekjøn er et relativt ubeskrevet blad, som kanskje ikke er profilert nok eller samlende nok for dagens Fredrikstad Høyre. Som jeg har skrevet før synes jeg det er svært spesielt av en nominasjonskomité å sette partiets gruppeleder såpass langt nede på listen. Wenstøb foreslås satt på en 18. plass, og har dermed i praksis fått beskjed om at hans bidrag til partiet er uønsket. Dette er på sitt beste eiendommelig, og jeg tror ikke partiet deler komitéens mening. I det hele tatt tror jeg det som skjer i Fredrikstad Høyre nå irriterer og opprører mange, noe som i beste fall fører til at folk engasjerer seg frem mot nominasjonsmøtet, og i verste fall fører til at Høyre mister anledningen til å anvende den nasjonale (og internasjonale) høyrebølgen til å gjøre et godt valg. Fremskrittspartiet ligger per idag an til å tape mandater, og Høyre må altså gjøre det betraktelig bedre enn forrige gang dersom man skal kunne ha håp om å beholde posisjonen. Den nåværende situasjonen er ikke et skritt i riktig retning.

Høyres leder Victoria Gjelstad sier idag til Demokraten at det ikke er noen splittelse i Høyre, og minner dermed mest om den irakiske informasjonsministeren Muhammad Saeed al-Sahhaf, som med kanondrønn i bakgrunnen erklærte at "I triple guarantee you, there are no American soldiers in Baghdad". Gjelstad sier at det ikke finnes noen fløyer eller fraksjoner i Fredrikstad Høyre, og hun mer enn antyder at alle konflikter i Fredrikstad Høyre den senere tiden er medieskapt. Dette er en forunderlig og gjennomsiktig forestilling, og at hun med dette avstedkommer noe særlig mer enn komiske Ali gjorde, har jeg egentlig ingen tro på.

Hvem som nå blir partiets ordførerkandidat blir svært spennende. Grundekjøn har støtte fra Gjelstad, som nok må overbevise nominasjonsmøtet selv om at hun er tilliten verdig. Peter Kuran kommer ikke til å gi seg før siste stemme er talt, og jeg tror ikke at Fredrikstad turnforening kan regne med å få Bengt Morten Wenstøb på heltid før valgresultatet er endelig klart i 2011. Heldigvis.

Nominasjonskomitéen har gjort sitt merkelige valg. Nå er det opp til oss andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar