søndag 4. september 2011

Croquet-spill må komme innenfra

Som noen kanskje husker, startet stipendiaten og jeg en svært ekslusiv croquet-club tidligere i år, Christiansteen Private Croquet-Club. Nå har det foreløpig blitt med denne hobbyen som med mange andre, at de best praktiseres innenfra og i teorien, for så mye spill har det ikke blitt denne saisonen, som nå ubønnhørlig går mot slutten. Vi avslutter nemlig vårt spill ved Mikkelsmess (sic).

Så veldig dårlig samvittighet har vi enda ikke, lovene slår nemlig fast rammene for spillet, og der står det svart på hvitt: "Cluben avholder sitt croquet-spill regelmessig ved godt og tjenelig vær. Det er utelukkende commandantskabet som definerer hva som er godt og tjenelig vær for croquet-spill." Og commandantskabet har i grunnen ikke funnet været godt eller tjenelig, og slik er dét. Ikke desto mindre skal vi snart avholde vår høytidelige souper for avslutning av spill-saisonen, for vi er tross alt en seriøs forening og etterstreber å følge vedtektene så langt det er praktisk mulig.

Bildet ovenfor viser at dette med sport og spill må ligge i genene. Det er fra Fredriksstad Blad i 1986, og viser min far lengst til høyre, som assosiert medlem av den ekslusive krokketklubben på Rubingen Camping. På camping heter det forresten krokket, og ikke croquet. Forstå det, den som kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar