søndag 15. juli 2012

Kunnskap er Macht

I Morgenbladets utgave for 29. juni til 5. juli stod følgende avsnitt å lese i for avisen noe så uvanlig som en spillanmeldelse:

Hva er det egentlig som bestemmer om noe er sant? Spørsmålet er like gammelt som det er forbannet av hoderystende filofobe. Å stille slike spørsmål er en sikker oppskrift på å bli en forhatt karakter i samtiden - en sofist, en oppvigler, en virkelighetsfjern kverulant uten sans for de praktiske problemene skikkelige arbeidsfolk strever med.
Det er, med andre ord, et passende spørsmål for Morgenbladets lesere.

Dette sikret selvsagt min oppmerksomhet, forfengelig som jeg er, og nedenfor fulgte en innfløkt anmeldelse av det nye kunnskapsspillet Macht. Jeg bet på, og kjøpte en utgave for den nette sum av 999 kroner, og jeg har ikke angret siden. Dette er ikke Geni eller Trivial Persuit, dette er mer dyptgående, og svarene på sprøsmålene består gjerne av flere setninger, som man mest sansynlig lærer noe av selv om man allerede vet det riktige svaret. Dette er et dannelsesspill for 2-4 personer, og hva passer vel bedre en regntung sommer?
Nettopp. Løp. Og kjøp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar