torsdag 5. juli 2012

Klipp her

Dagens mediekommentar. Vi tar oss tid til en liten slik en, en mediekommentar altså, det er faktisk alt for lenge siden denne Tweeds-gjengangeren. I Dagbladets nettutgave, som er full av nyttige tips om dette og hint, ble man igår fristet til å legge godsaker på grillen som alternativ til den klassiske ventepølsen. Jeg synes hele saken er vel og bra, og forslaget som stilles virker også svært fristende, det dreier seg om hjemmelavet potetsalat rullet inn i spekeskinke. Jeg stiller meg likevel tvilende til kokkens evner på kjøkkenet. Sakens ni ord lange ingress sier nemlig:  
Omtrent like mye jobb som å åpne en pølsepakke.

Oppskriften lød imidlertid slik:

Selve potetsalaten lager du som en enkel variant: Poteter, rømme og finhakket purre. Skjær opp potetene i små terninger og kok dem til de er møre. Hell av vannet og ha i rømme og finhakket purre. Pepre. Potetsalaten skal ha en tørrere konsistens enn den du kjøper i butikken. Omtrent en halv boks rømme på fem middelstore poteter. Rør godt sammen. Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på en skje med potetsalat og rull sammen. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme. 

 Vel å bra det, altså. Men går det an å surre så mye med en pølsepakke at det blir like mye jobb å åpne den?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar