søndag 8. januar 2012

Fredrikstad Bears skaper stemning i byen

Det var ikke engang halvfullt i den lille kinosalen og de fleste fremmøtte hadde på seg fullt baseballutstyr. Slik sett var premieren på filmen Moneyball en tanke smalere enn jeg hadde regnet med. Men hva gjør vel det? Filmen var bra, og sammen med Fredrikstad Bears, byens eminente baseballklubb, hadde stipendiaten, Ellen og jeg en aldeles utmerket helaften. Ja, for sammen med klubben feiret vi baseballens dag på Verdenspeilet i etterkant, og det er vel aldri å forakte en fredagskveld.


Som lojale støttestpillere til den smalere idretten møtte alle tre opp en time før filmen startet. I kinoens foyer var det nemlig den reneste tivolistemning;  en såkalt batting cage var blåst opp, baseballkledte mennesker gestikulerte og forklarte, vervet, delte ut lapper og skapte etter beste evne interesse for sporten sin. Og der var popcorn.


Stipendiaten, som vararepresentant i kulturutvalget, måtte selvsagt forsøke seg i batting cagen, for disse historikerne skal nå alltid stikke seg ut. Her mottar han instrukser fra klubbens pater familias.


Og DER kommer ballen. I forrykende fart. Til informasjon for bekymrede lesere: Ballen var laget av skumgummi, og hverken fotografer eller historikere kom til skade under forsøket.


Ellen og jeg spiste popcorn og var moralsk støtte. Alle kan tross alt ikke bare leke og ha det morsomt.

Vil du slå et slag for Fredrikstad Bears? Send dem en e-post.

1 kommentar: