torsdag 27. september 2012

Vakre kvinner, utsøkt mat og litteratur

Det er under en måned til kulturfesten vår, og jeg begynner naturlig nok å glede meg. En kjedelig høstuke i oktober skal forvandles til et tre dager langt høydepunkt i kulden, med syv forskjellige arrangementer. Innholdet? To konserter, tre foredrag og en paneldebatt, toppet med en femretters middag. Middagen blir noe for seg selv, og helt etter min smak. Ikke bare har vi fått tidligere GI-kokk og kjøkkensjef ved Restaurant Solsiden, Bård Greni, til å komponere et festmåltid fra havet. To aktuelle forfattere skal nemlig gjøre dette til en litterær femretter; Monica Isakstuen og Bergljot Nordal.

Monica Isakstuen (f. 1976) er født i Oslo og vokst opp i Asker. Nå bor hun i Fredrikstad, der hun jobber som tekstforfatter. Isakstuen har gitt ut diktsingelen Sånn, borte (2008), romanen Avstand (2009) og diktsamlingen Alltid nyheter (2011). Hun har også deltatt i to antologier, og denne høsten turnerer hun med skrivekurs for Den Kulturelle Skolesekken. Skrivingen skjer på kveldstid når sønnen hennes sover. Hvis han sover godt, kommer neste roman i 2013.


Bergljot K. Nordal debuterte i 2009 med romanen Magda. Hausten 2012 er ho aktuell med Ruts bok, ein roman om fødselen og døden og det i mellom.  Bergljot K. Nordal bur og skriv i Ål i Hallingdalen.

Du treffer dem begge torsdag 25. oktober klokken 20. Kjøp billett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar