Se dét, tabloide overskrifter hjelper visst, kanskje VG har noe for seg allikevel. Men, hvem vil egentlig spise seg slank, uansett? Jeg har bare tenkt til å spise meg litt mindre fet. Og siden vi var inne på high fat low carb tidligere idag, tenkte jeg å dele et lite tips med dere, som en av mine gode kolleger gav meg. Han savner nemlig ofte ris eller couscous under måltidet, og han fant en fiffig løsning:
Del opp et blomkålhode i passelige biter. Kjør bitene i kjøkkenmaskinen til de får en couscousaktig konsistens (eller ris om du foretrekker større biter) og varm dette i en stekepannen med litt smør, salt og pepper. Ypperlig couscous, og helt lavkarbovennlig. Jeg prøvde det for første gang idag, ved siden av wokede grønnsaker i fløtesaus og stekt ytrefilet av svin. Husk å ikke bruke rotgrønnsaker da, om du vil være litt fanatisk. Det vil man gjerne i begynnelsen.
Jeg hater vann, men vann til maten kommer man altså ikke utenom. Om man da ikke vil drikke whisky eller annet rent brennevin, som anses for å være helt okay, fra et lavkarbosynspunkt vel og merke. Jeg har løst problemet ved å ha masse isbiter i og endel limeskiver, og da hjelper det.
Så får man heller kose seg med whisky og baconsvor etterpå, vet dere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar